Informacije o izdelkih

Podjetja, s katerimi sodelujemo visoko zavedanje o trajnosti in skrbnosti za okolje in zdravje kupcev.

Trudimo se, da so vsi produkti narejeni v Evropi, pod dobrimi pogoji z mislijo na ljudi v celotni verigi od ideje do končnega izdelka, ki je do kupca pripeljan v najkrajšem in najbolj trajnostnem načinu.

Spodaj je nekaj certifikatov in oznak, ki jih imajo podjetja, s katerimi sodelujemo. Seznam bomo sproti dopolnjevali in vas obveščali o spremembah in napredkih v sami proizvodnji, materialih in transportu.

FSC®

Oznaka FSC® je najbolj zaupanja vredna oznaka za trajnostno gozdarstvo na svetu.

Forest Stewardship Council® oz. FSC® je mednarodna in neprofitna organizacija, ki združuje posameznike, podjetja, vlade in nevladne organizacije s skupnim ciljem: varovati zdrave in odporne gozdove za vse in za vedno. Spodbuja odgovorno gospodarjenje s svetovnimi gozdovi in jih varuje za prihodnje generacije. Izdaja certifikate za gozdove in izdelke, pri katerih se upoštevajo načela trajnosti, ekonomsko sprejemljivo in socialno pravično gospodarjenje.

Več o FSC certifikatu si lahko preberete na povezavi tukaj.

OEKO-TEX®

Izdelki s certifikatom OEKO-TEX® ne vsebujejo strupenih ali alergijskih snovi.

OEKO-TEX® je svetovno združenje neodvisnih inštitutov za varnost izdelkov in trajnostno proizvodnjo v tekstilni industriji. Certifikat pomeni zaupanje strank in visoko varnost izdelkov. Več o OEKO-TEX®.

Flame Retardant (FR)

Oznaka FR pomeni, da je izdelek ognjevaren. Uporaba teh izdelkov je torej primerna tako za privatne kot za javne objekte.